Weboldal címe
Weboldal alcíme
Példa cím
Fejléc alcím szövege

Mit mondott Demi Moore-nak a parancsnoka? 

A vezetővé válás titka avagy mit mondott Demi Moore-nak a kommandós parancsnok?

És azt is megtudhatod ebből az írásból, hogy egy vezetőnek miért szinte kötelező megismerni a EMBERI TÉNYEZŐ TRÉNING II. anyagát? Nézzük….

A cégvezető felvesz embereket és fizeti őket azzal az elképzeléssel, hogy segítik majd megoldani az ő problémáit. Ehelyett az lesz belőle, hogy a cégvezető felvesz embereket és fizeti őket azért, hogy ő oldja meg az emberei problémáit……….

Mit mondanak a cégvezetők?
Csak néhány gyakran hallott mondat: „Nincs rá időm…” „Nincs rá energiám…” „Nincs hozzá már türelmem…” „Inkább megcsinálom, mint hogy még egyszer elmondjam….”  „Mintha hülyékkel lennék körülvéve!”, stb. - az adott vezető vérmérsékletéhez és elkeseredettsége fokához leginkább passzoló mondatokat képzeljük ide. (Esetleg hallottál már Te is ezekhez hasonlót?)

Miért probléma ez?

A vezetők kénytelenek olyan feladatokkal foglalkozni, amely elvégzését nem feltétlenül neki kellene megtennie. Olyan problémákra keresnek megoldásokat, amelyet nem nekik kellene megoldani. De nem sikerül mással elvégeztetni feladatokat, ezért kénytelenek ők bevállalni.

Ennek következtében láttuk már 1,7 Md-os Rt. elnökét anyagbeszerzéssel foglalkozni, 2 MD-os autókereskedő cég tulajdonosát autószállító trélert vezetni, 7 üzletből álló kereskedelmi hálózat vezetőjét rendszeresen irodaszert vásárolni. Nem az a gond, hogy ezek a munkák úgymond „rangon aluliak”, vagy „ciki” ilyet csinálni. Sokkal nagyobb gond az, hogy ezek miatt a tevékenységek miatt nem foglalkozik eleget a cégvezető azokkal a feladataival, amivel valóban a legtöbb értéket teremthetné a cége számára. És ez a nagy gond. Ez éves szinten több tíz vagy százmillió forintos nagyságrendű probléma.

Mi az oka ennek?
Mondhatjuk, hogy az alulképzettség, hogy nincsenek jó emberek a munkaerő piacon, alulmotiváltság, érdektelenség, a felelősség nem vállalás, nem lehet megfizetni az igazán jó embereket, munkaerő-elvándorlás, az oktatási rendszer gyengesége, ráadásul a „nemzetközi helyzet fokozódik”…

Ne itt keressük az igazi okokat, mert akkor minden cég így állna, minden cégvezető így járna. És mondhatom, 26
éves cégvezetőkkel történő együttműködésem során találkoztam olyanokkal is, akiknél ezek a problémák nincsenek. Pedig ők is a FÖLD nevű bolygón működnek. Mi a különbség oka?

Az igazi ok: a vezetők nem tudják elvégeztetni a feladatokat. A kulcsszó az ELVÉGEZTETNI. Vagyis: nem elég jó szakembernek lenni azon a szakterületen, ahol a cég tevékenykedik, hanem jó szakemberré kell válni azon a területen is, amit cégvezetésnek, cégirányításnak nevezhetünk. De ez egy külön szakma! És ahogy egy-egy szakmának mesterei lehetünk, mert megtanultuk annak a szakmának a fogásait, úgy lehetünk a mesterei a cégvezetésnek, mert megtanulhatjuk ennek a fogásait is. Tehát ezek tanulható dolgok!

A jó vezetők nem úgy születnek. Azzá válnak!  Egyszerű, józan észen alapuló, gyakorlatias, alkalmazható, cégre szabható módszerek vannak az emberismeret, a személyzetkezelés, delegálás, kontroll, feladatelvégeztetés, ellenőrzés, munkatársképzés, motiválás területén.

Láttam egyszer egy filmet, mely filmként számomra felejthető élményt nyújtott, de egy kulcsmondata miatt érdemes volt végignézni.  A film a „G.I. Jane” címet viselte, melyben Demi Moore egy kopaszra borotvált kommandós hadnagyot játszott. Volt egy jelenet, amikor panaszkodott a kiképző parancsnokának, hogy a hadgyakorlaton azért vallottak kudarcot, mert a férfiakból álló egységének tagjai nem fogadtak neki szót, nem fogadták el őt nőként vezetőjüknek, és direkt szabotálták az akciót. A parancsnoka csak egy rövid intelmet mondott neki: „Jegyezze meg jól, O’Neil hadnagy: Nincs rossz csapat, csak rossz vezető!” A jó vezetőnek viszont éppen az emberismeretből, személyzetkezelésből, motivációból kell a legjobbnak lenni!!!

Érdekelnek hasonlóan hasznos cikkek? 

Akkor kattints a lenti gombra és ingyenesen letölthetsz egy vállalkozásoknak szóló esettanulmány gyűjteményt, számtalan hasznos tanulsággal fűszerezve: